17
Νοέ
2019

Εκπαιδευτική Ρομποτική με Ανοιχτές Τεχνολογίες – Δήμος Καβάλας

Posted By :
Comments : Off

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Καβάλα, με αφορμή τη διοργάνωση από τον ΕΕΛΛΑΚ του «2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση», ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το εργαστήριο IEESLab του ΔΙΠΑΕ προσκάλεσε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους διευθυντές, δασκάλους, γονείς και μαθητές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εκδήλωση με θέμα την «Εκπαιδευτική Ρομποτική με ανοιχτές τεχνολογίες».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Γεώργιος Μιχαηλίδης, δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος σε θέματα Ανάπτυξης-Προγραμματισμού-Ψηφιακών Υπηρεσιών και Νεολαίας του δήμου Καβάλας, όπου συμμετείχαν με ομιλίες:
1. ο Καραμπατζάκης Δημήτριος, διευθυντής του εργαστηρίου IEESLab και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού του ΕΕΛΛΑΚ, που παρουσίασε τον διαγωνισμό,
2. η Μωϋσίδου Κατερίνα, φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής και εκπαιδεύτρια ρομποτικής που παρουσίασε τα αποτελέσματα της εργασίας της με ανοιχτές τεχνολογίες, και
3. ο Γούσης Ηρακλής, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Καβάλας που μας μετέφερε τις εμπειρίες του από τον 1ο διαγωνισμό και την ενασχόληση του με την εκπαιδευτική ρομποτική.

Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε η συμπληρωματικότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην σχολική εκπαίδευση, υπήρξε συμμετοχή του κοινού και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν σχολεία της Καβάλας στον διαγωνισμό αλλά και στο συναρπαστικό «ταξίδι» της ενασχόλησης με την εκπαιδευτική ρομποτική.