Ο Δημήτρης Καραμπατζάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής στο ΔΙΠΑΕ και διευθυντής του θεσμοθετημένου ερευνητικού εργαστηρίου «Βιομηχανικά και Εκπαιδευτικά Ενσωματωμένα Συστήματα» (ΦΕΚ 1013/ΥΟΔΔ/3.12.2020). Το 2003 έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο Κρήτης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων όπου το 2009 αναγορεύτηκε Διδάκτορας στο επιστημονικό πεδίο της τεχνολογίας των Υπολογιστών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στις επιστημονικές περιοχές των Εργαλείων CAD για χαμηλή κατανάλωση ισχύος ΟΚ και συστημάτων, της Ανάλυσης και Βελτιστοποίησης αγωγών τροφοδοσίας ΟΚ και Σχεδίασης κυκλωμάτων VLSI, των Πληροφοριακών Συστημάτων λογισμικού και υλικού τεχνολογίας RFID και την Μοντελοποίηση σύνθετων συστημάτων (Systems of Systems).

Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής στο Δήμο Δράμας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (περίοδο 2014-2019). Η ενασχόληση του με αντικείμενο της ανάπτυξης της Αστικής Ατζέντας της πόλης της Δράμας (Urban Agenda – Smart Cities) και η ολοκληρωμένη Στρατηγική της Αστικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Δράμας είναι σε εξέλιξη και συνολικά έχει τύχει χρηματοδότησης ύψους 12 Εκ. Ευρώ.

Τέλος, έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ ΑΜΘ, ερευνητικός συνεργάτης του «ΑΘΗΝΑ – Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης» (Ξάνθη) και είναι διοργανωτής του ετήσιου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr). Από το 2009 συμμετέχει στην ομάδα ανάπτυξης της συνεργατικής μάθησης και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην περιφέρεια ΑΜΘ.

Το σύντομο βιογραφικό του Επ. Καθηγητή Δ. Καραμπατζάκη.